lauantai 5. helmikuuta 2011

Hola Amigos

Neljä viikkoa me ollaan nyt oltu täällä ja aika on kiitänyt siivillä. Arkea eletään... Tänne takaisin tulo oli jo kuin kotiin olisi päässyt, vaikka meillä olikin taas, muuttokuorma odottamassa purkuaan. Ja odottaa osin vieläkin. :) Mutta muutamia takaumia Suomenreissulta, ennen kuin aloitan kuulumiset täältä.

Matka Suomeen oli hirveä! Vielä hirveämpi kuin syyskuussa tulo tänne. Mutta me selvisimme. Inhottavaa siinä oli se, että jouduimme alkuun maksamaan ylimääräistä lentolippujen tulostuksesta, koska meillä oli lippujen sijaan varausmaksu... Lennolla ei ollut yhteistyöhaluisia matkustajia, joten jouduimme istumaan hajautettuina eri penkkiriveillä: Sanni ja Lauri vierekkäin, minä ja Lassi käytävän toisella puolella pari riviä edempänä ja Pete meidän takana muutama penkki Sannista ja Laurista. No joo...

Suomessa oli paljon lunta ja taitaa olla edelleen :) Se oli kivaa! En tiedä onko teistä enää? Te, kenet me ehdimme näkemään oli ihanaa ja te joita emme nähneet, voi itku! Aika sielläkin kului nopeasti ja varsinkin joulun pyhät sekoittivat aikatauluja ikävästi... aika on rajallista.

Paluu sujui jo paremmin, alamme olla jo konkareita! Matka Kannelmäestä Fuengirolaan kesti 25 tuntia... ei mikään pikku matka, mutta se meni paremmin kuin uskalsi kuvitellakaan. Eli täällä me nyt ollaan!

Ja vihdoinkin pääsen blogin nimeen viittaavaan aiheeseen! Nyt se on siis alkanut! Biggest Looser! Peten kanssa meillä on nyt skaba juhannukseen asti kumpi pudottaa enemmän. Voittaja saa vapaavalintaisen viikonloppukaupunkiloman Euroopassa vapaavalintaisessa seurassa ajankohta vielä avoin. Eli panokset on kovat! Mulla tää juttu lähti ihan tosissaan liikkeelle joulun jälkeen, kun oltiin tyttöporukalla syömässä Kampissa ja Hanna-rakas otti uudella puhelimellaan minusta kuvia! Ne olivat niin järkyttäviä, että kun tulin Kannelmäkeen marssin raput ylös, avasin koneen ja ilmottauduin netissä laihdutusohjelmaan! Kiitos Essi suosituksista! Dietti kesti neljä viikkoa ja ruokavalio painottui proteiineihin ja vähä hiilihydraattisiin ruoka-aineisiin. Ja tuloksia on tullut! Paino pudonnut 3kg ja rinnan-, navan- ja lantionympärykset kaikki pienentyneet 4cm!  Mä olen ihan täpinöissäni... Mutta nyt alkaa sitten paluu normaaliin ruokaan ja vähän tässä jo jännittää miten tulee käymään? Pakko pitää tää tahti, vielä olis nimittäin 5kg pudotettavaa tavoitteesta.

No se läskeistä! Meillä on siis täällä uusi koti. Se sijaitsee, jos katsotte Fuengirolan karttaa niin Bussikadulla, mikä on toinen pääkaduista. Meidän alakerrassa on kebab-ravintola, joka on kovin suosittu ja haittana tässä asunnossa on melu kadulta. Välillä tuntuu, että ravintolan asiakkaat ovat meijän olkkarissa... Mutta se onkin ainoo haitta, no astiapesukoneen puutteen ohella. Täällä ei olla havaittu kosteutta, koska pyykki kuivaa, eikä ikkunat tai seinät ole märkiä. Rantaan me kävellään lasten kanssa pari minuuttia, mä lenkille lähtiessä 30sek! Eli sijainti on mitä loistavin. Ja nyt tänään huomasin, että ilta-aurinko paistaa meidän parvekkeelle. Tähän mennessä se on vain käväissyt näyttämässä säteitään. Aurinko siis :) Tässä on kolme makuuhuonetta, pieni keittiö, "kodinhoitohuone" =katettu parveke sisäpihalle, missä on pesukone, olohuone/ruokailutila, yksi vessa vaan, mutta siellä on hyvän kokoinen kylpyamme, ja riittävän iso kuumavesivaraaja :) Hyvin me tänne mahdutaan ja majottamaankin ainakin 2 aikuista, sängyt on. Ja jos lapsiakin on tulossa, ni eiköhän nekin jonnekin mahdu ;)

Ilmat täällä on tammikuussa ollut aika surkeat! Eka viikko oli aurinkoista, mutta sen jälkeen myrskysi 2 viikkoa. Sanni oli kuumeessa pahimman myrskyn aikaan, joten sai tervehtyä rauhassa, kun ei edes tehnyt mieli lähteä ulos. Vatsat ovat olleet lapsilla sekaisin, joten ollaan jätetty espanjalainen maito kokonaan pois ja juotettu niille soijamaitoa tai käyty ostamassa Nordika-kaupasta ruotsalaista maitoa. Maistuu samalle kuin Valio! Ja Lassilla on edelleen yskä. Siinä siis sairaskertomukset. Mutta muuten ollaan oltu kunnossa, eikä noi lasten vaivatkaan ole menemistä  estänyt, paitsi se kuume.

Mutta hauskoja pikku juttuja meille on täällä tullut. Mm Peten koulusta Elisa, Darja ja Heidi soittivat meille viime sunnuntaina, että "me haluttais tulla hoitamaan teijän lapsia! Haluutteko mennä vaikka syömään?" JOO, mikäs siinä!  Ja niinhän me käytiin Peten kanssa syömässä Argentiinalaisessa ravintolassa, missä olin käynyt Ninnin kanssa aikasemmin perjantaina. Ja NAM! Siellä on NIIIIN hyvää ruokaa, kanaa ja lihaa, molemmat suussa sulavia. Jos pääset täällä käymään, niin ehdottomasti mennään sinne ;). Mutta niin outo tilanne -saadaanko tulla hoitamaan teijän lapsia- no joo, Kirsti ja Heikki, te ootte kyllä soittanu ja ottanu kaikki lapset hoiviinne, ilman että Petellä ja mulla on ollut jotain menoa.

Meijän lapsetkin on nyt olleet paikallislehden sivuilla! Fuengirola.fi on lehti, joka ilmestyy täällä kerran viikossa ja Outi teki siihen juttua siitä laivapuistosta, jossa mekin ollaan monesti oltu leikkimässä ja kiipeilemässä. Sehän on siis Suomalaisen yhtiön valmistama, se laiva. Ja juttuun sit tarvittiin kuvia ja mannekiineja, ja Sannia jopa haastateltiin. Että julkkiksia me täällä jo kohta ollaan.

Mä oon käynyt vähän alennusmyynneissä... Nyt on ostettu työvaatetta ja Sannille eskari- ja Laurille kerhovaatetta. Samalla on täti seonnut pikku-tyttöjen osastolla ja ostanu Iriksellekin tarhavaatteita. Mutta ku on ni halpaa! Kolmen vaatteen setti: t-paita, tunika, legginsit 5€, t-paita 1-3€, takki 12€, yöpukusetti 4€, 5 paria sukkia 3€, että tätä rataa...ei voi olla ostamatta! Nyt kuulemma pitää hommata vielä saappaat, sellaset yli polven ylettyvät, Peten toive mulle :)


Ai niin! Ja pitäähän tähän loppuun vielä hehkuttaa, että nyt meillä tää netti pelittää kotona. Eli sähköpostia voi lähettää, ni mä reagoin ja vastaankin niihin aika pikaisesti. Ja skypekin on ladattu, ni voidaan soitellakin! Terkut ja isot halit. Yritän pitää kirjoitusvälin lyhyempänä ;)

1 kommentti:

  1. Hei, tehän alatte olla ihan jo konkareita siinä matkustamisessa! ;)

    Kerrohan lisää siitä laihdutusohjelmasta?! Hienosti olet saanut painoa pudotettua, serkku! Varo ettet kuihdu olemattomiin.. ;)

    Terkkuja sinne teille koko perheelle! Katselen kevään aikana lentoja, josko vaikka pääsisin käymään siellä.. :)

    t. serkku

    VastaaPoista