perjantai 1. lokakuuta 2010

Täällä ollaan

Voi, että... Täällä ollaan ja mä pääsin vihdoinkin koneelle. Meillä ei ole vielä omaa nettiyhteyttä, koska ne on täällä huomattavasti hintavampia kuin Suomessa, joten täytyy käydä tässä uuden kodin nurkilla kahvilla, jotta pääsee nettiin. Tässä siis langaton yhteys :) Aika outoo mulle, vielä.

Mistä mä aloitan?? Ihan alustako, kun päästiin lentokentälle... Pikasesti siitä. Äiti saatto meijät kentälle, vikat itkut :), jonotusta, turvatarkastus, lunastin lottovoittoni 49,35e JEI, kahville, koneeseen... Ja tää on sitten se vaihe, minkä haluun unohtaa! Riia ja Miisa istu meijän takana ja voi sääli niitä ihmisiä, jotka istui meijän edessä. Lassi vaihtoi välillä penkkien yli paikkaa, mutta muuten istuimme lähes paikoillamme koko 4tuntia ja 20min. Ruokailu oli yhtä showta, kaikki jotka ootte nähneet miten innokkaita meijän lapset ovat syömään, se kerrottuna sadalla ja miettikää lentokoneen tilat! Jes! Sitten seuraavaksi itse yrität syödä, toinen Jes! Yritys saada Lassi nukkumaan, kolmas Jes! Ja sitten vielä Laurin väsypultit, neljäs Jes! Mutta me selvittiin hengissä... ihmettelen kyllä miten! Mutta nyt mä unohdan kaiken sen ja keskityn olennaiseen.

Pete ja Pede oli meitä kentällä vastassa ja se olikin kiva yllätys, koska olimme jo varautuneet matkaamaan junalla perille. Pede otti meijän laukut ja loppuporukka hyppäsi junaan, jolla kestää noin puoltuntia perille Fuengirolaan. Tää on kyllä kiva kaupunki, ainakin  näin ensi silmäykseltä ja tähän meijän viereen ollaan rakentamassa jotain tivoli-aluetta, joka tietysti kiinnostaa meijän lapsia. Ihanaa olla lämmössä! 

Meijän uudessa kodissa on kolme makuuhuonetta. Meijän makkarista pääsee pienelle parvekkeelle ja huone on makkareista suurin. Siinä on muuten sellanen kaapisto, jota olen ajatellut Pähkikseen lastenhuoneeseen. Lastenhuoneessa on 120cm levee sänky, jossa Sanni ja Lauri nukkuu poikittain. Ja Lassille on oma matkasänky. Sinne ei paljon muuta sitten mahdukkaan. Toimii hyvin unihuoneena. Kolmas makkari on kanssa pieni, siellä on vaan yksi sänky ja huoneen läpi mennään kodinhoitohuoneeseen. Toimiva tila sekin. Keittiö-olohuone tila nyt hyvä, kun ruokapöytä siirrettiin lasitetulle terassille. Alkuun ajateltiin, että se olisi ollut hyvä leikkihuone, mutta tällä järjestelyllä saatiin keittiöön lisää tilaa. Sitä paitsi Lassi kolhi päänsä koko ajan pöydän kulmiin. Koti on sisustettu kotoisasti Ikealla, expedit-hylly, samantapainen divaanisohva kuin meillä... Noh, Malakassa on Ikea, junalla pääsee sinne 30minuutissa ja siellä meidän täytyy käydä, kun meillä ei ole leipäveistä, tarpeeksi tyynyjä, pyyhkeet muuten kanssa jäi Suomeen, onneksi täällä oli niitä ja pitkä lista kaikkea muuta mitä uupuu... Onneksi on siis tuttu IKEA!

Ai niin, täällä kohoaa näitä upeita vuoria, joita varsinkin lapset ihailevat. Laurikin tuumas, että Ugin Vuoret ja Sanni pohti, mahtaako Ugi jaksaa kiivetä noille vuorille... Eli Ugille haaste heitetty ;) Kovasti siis riittä ihmettelemistä. Kaupassa sitä ihmettelemistä sitten onkin... Hedelmät ja vihannekset on halpoja ja hedelmät niiiiin ihanan makuisia, eikä mulle ole tullut niistä mitään oireita. Maito on ihan hassuissa purkeissa. Ja tuoteselostukset vain Espanjaksi...hip hei :) Kyllä riittää opettelua. Mutta halpaa on. Tänään käytiin ostamassa kaikkee herkkuu ja naposteltavaa, noh jotain ruokaa ja hedelmääkin kassiin eksyi, mutta asian ydin oli se, että kannettiin 3 muovikassia kotiin, jotka maksoi yhteensä 30e... Sama setti Suomessa ainakin 70e! Joo, ja kengät! Iikulle löyty niin ihanat nahka kengät, että Laurikin olis ne halunnut ostaa ja tietysti me Sannin kanssa kuolattiin kaikki kenkätelineet, mitä eilen ohitettiin. Nahkasandaaleja 12e, miesten kävelykenkiä nahkaisia 12-80e, että sillai! 

No mutta, tällaista tänne meille. Yksi harmitus täytyy muistaa kirjottaa. Meijän uima-allas meni tänään kiinni ja se aukee vasta KESÄKUUSSA!!! MITÄH, mitä järkee??? Onneksi tässä lähellä on vesipuisto, jonne me mennään heti, kun Sanni pääsee kipsistä eroon. Niin ja se vielä, että Peten koulun lähellä on suomalainen lääkäri, et maanantaina mennään käymään sitten siellä. Eli kaikki hyvin ja yhä paranee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti